« Takaisin

Passi / henkilökorttikuvaus sähköisesti 9,90 e



PASSI- JA HENKILÖKORTTIKUVAT

Saat passi- ja henkilökuvasi yksilöllisesti kuvattuna. Aikaa varaamatta.

Otamme sinusta aina vähintään kolme kuvaa joista itse voit valita mieleisesi. Kuvassa saa olla pieni hymyn poikanen, joten aivan totisena kuvassa ei tarvitse olla. Toivomme ettei kuvattavan paita tai pusero ole valkoinen tai hyvin vaalea. Tummempi tai värikäs paita tuo paremman kontrastin vaaleaa taustaa vasten.

Sähköinen kuva poliisin lupapalveluun 9.90 €.

Sähköinen passikuvaus kelpaa seuraaviin lupahakemuksiin ja meillä otettu sähköinen passikuvaus on voimassa 6 kuukautta kuvauspäivästä. Voit tehdä sähköisesti yhdellä kuvauksella useampia lupahakemuksia.

a) passi (kaikki Suomessa myönnettävät passityypit, mukaan lukien väliaikaiset passit ja merimiespassi). Normaalin passin tilauksen voit tehdä joko kokonaan netissä tai täyttää ja maksaa hakemus ennakkoon. Tällöin passin hinta on 49,00 € (lupatoimistossa tehtynä 53,00 €). Tule meille ensin sähköiseen passikuvaukseen ennen hakemuksen täyttöä (hakemukseen liitetään meiltä saatu kuvatunnus). Passin hakemiseen löydät lisätietoja linkistä http://www.poliisi.fi/passi

b) henkilökortti (kaikki henkilökorttityypit paitsi väliaikainen henkilökortti). Hinta henkilökortille sähköisenä hakemuksena 54,00 € (lupatoimistossa tehtynä 58,00 €). Lisätiedot henkilökorin hakemisesta löydät linkistä http://www.poliisi.fi/henkilokortin_hakeminen

Hakemukset c-f vaativat aina poliisilaitoksella käynnin joko varatulla ajalla tai jonottamalla, mutta kuvan voit otattaa sähköisesti. Lisätiedot seuraavista lupapalveluista löydät linkistä http://www.poliisi.fi/luvat

c) järjestyksenvalvojakortti

d) vartijakortti (mukaan lukien väliaikainen vartijakortti)

e) turvasuojaajakortti

f) aseenkäsittelylupa

Sähköisen passikuvauksen yhteydessä saat halutessasi tulostetut passikuvat (6 kpl) hintaan 4,00 €.

Kuvausta passiin ja henkilökorttiin poliisi suosittelee otettavaksi digitaalisesti jolloin kuvasi lähetetään suoraan digimuodossa poliisin lupapalveluun.

Saat kuvauksen jälkeen kuvatunnuksen tekstarina kännykkääsi ja/tai viestinä sähköpostiisi. Lisäksi saat kuvatunnuksen tulostettuna paperimuodossa.

Digitaalinen kuvaus parantaa oleellisesti passin ja henkilökortin kuvan laatua, koska valokuvan skannausvaihe jää pois. Digitaalinen passikuva parantaa nimenomaan passin ja henkilökortin muistisirulle menevän kuvan laatua, jolloin esim. rajatarkastuslaitteiden kasvotunnistus toimii huomattavasti varmemmin ja rajanylitys sujuu jouhevammin

Passikuvaus on pääsääntöisesti hyvä ottaa ilman silmälaseja. Mikäli pokamalli muuttuu viiden vuoden sisällä, niin rajatarkastuslaitteiden kasvotunnistus ei välttämättä toimi. Lasien kehykset eivät saa tehdä varjoja, ei olla lähelläkään silmiä eivätkä peittää kulmakarvoja. Linsseissä ei saa myöskään olla heijastumia.

Huom! Poliisille lähetetty passikuva ei käy viisumikuvausta varten, mutta se on käytettävissä ajokortin uusimiseen sen jälkeen, kun poliisiviranomainen on hyväksynyt sähköisen passikuvan. Ajokortin haku tapahtuu Tampereella Ajovarman katsastuskonttoreista Hervannasta tai Lielahdesta. Kuvasi katsastusasiamiehet löytävät henkilötunnuksellasi ja sähköisesti otettu kuva on Ajovarman käytössä viisi vuotta.

Valokuvapaperille tulostetetut kuvat 14.90 €.

Toistaiseksi passiin ja henkilökorttiin käy myös perinteinen valokuva. Valokuvapaperille tulostettuun normaalikokoiseen sarjaan saat kuusi kuvaa heti mukaan esim. viisumia varten.

Tulostetun kuvan koko on min. 30x40 mm ja max. 50x70 mm.

LISÄPALVELUT:

- sähköinen + tulostettu passikuvaus + 5,00 €.

- lisäsarjat tulostetuissa kuvissa + 5,00 €. 

LISÄPALVELUT OPISKELIJAKORTILLA + 2,50 €.